Om

Jag heter Caterine och bor på Lidingö strax utanför Stockholm tillsammans med min sambo och mitt sjuåriga kakmonster till son.

I hela mitt liv har jag älskat att baka, ett intresse som väcktes av min mormor som alltid hade minst sju sorters kakor i skafferiet. Mormor verkade kunna baka precis allt, inget var för svårt eller för krångligt för henne. Hon syltade, saftade och konserverade också efter säsong och odlade både frukt, grönsaker och bär hemma på sin tomt, belägen strax utanför det lilla samhället Väring i Västergötland.

Det fikades mycket hemma hos mormor. Elvakaffe och trekaffe var väletablerade begrepp och morfar kom in från sin smidesverkstad prick på klockslaget när det var dags för fika. Ofta kom grannar och vänner på besök och då åkte kakfatet fram fortare än kvickt. Ibland hade mormor kafferep och då var finrummet fullt av tanter som mumsade i sig vetebröd. kakor och tårtor för allt vad de var värda. Inte undra på att vi ungar trivdes hemma hos mormor!

Köpekakor, det var inget för mormor det! Nä, baka skulle man göra själv och jag kommer ihåg att jag njöt i fulla drag när jag fick vara med och hjälpa till att mäta upp, blanda, röra och knåda. Och som belöning fick jag alltid slicka skålen, vilket var det godaste jag visste.

Jag tycker att det vilar något rofyllt, nästan meditativt, över själva bakandet. Jag får skapa något med mina händer och det ger mig också en andningspaus i springet mellan jobb, skola, mataffär och fritidsaktiviteter. När jag bakar är jag helt befriad från stress och press. Det tar den tid det tar och det är precis så det ska vara.

Med den här bloggen hoppas jag kunna få bjuda in dig till många goda fikastunder, precis som de jag själv hade hos min mormor. För min egen del så ser jag fram emot att få botanisera bland både nya och gamla recept, att hitta nya favoriter såväl som att återupptäcka gamla godingar. Och jag vet att både min son och mina arbetskollegor ser fram emot att få vara försökskaniner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s