Sega kolasnittar är livet!

Kolasnittar

#kolasnittar #småkakor #snittar #kola #sötsugen #fika

Härligt sega kolasnittar – mmm…. Här kommer mitt eget recept på denna underbara skapelse. Knepet för att få dem sega är att inte platta ut degen för mycket. Jag använder bikarbonat istället för bakpulver för att slippa den beska eftersmak som bakpulver ibland lämnar.

Kolasnittar (ca 20 stycken stora)

100 g smör
1 dl socker
2 knivsuddar vaniljpulver (1 msk vaniljsocker går också bra)
1 rejäl msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Rör smör, socker, vaniljpulver (eller vaniljsocker) och sirap till en porös massa. Blanda mjölet med bikarbonaten och tillsätt till smörmassan. Dela degen i två delar och rulla ut till två ca 3-4 cm tjocka rullar. Lägg ut rullarna på plåt med bakplåtspapper, inte för tätt eftersom de flyter ut under gräddning. Platta till rullarna så att de blir ca 1 cm tjocka. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter. Skär längderna medan de är varma i lätt sneda kakor. Mumsa i dig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s